Sadržaj

Pomozite razvoju web mjesta, dijelite članak s prijateljima!

Seoska kuća u blizini grada
Debele 'balustrade' od nehrđajućeg čelika dobro se kombiniraju s modernom arhitekturom, čiji karakter ističu sive boje i cigla
Vrlo važan zadatak arhitekta bio je projektirati prizemlje bez vanjskih i unutarnjih stepenica, što je trebalo olakšati kretanje starijih osoba i male djece. Stoga su svi ulazi u zgradu, spojevi pločnika, a također i terase, smješteni u istoj razini s tlom.
Terasa i vrt na istoj razini kao i dnevni boravak njezin su prirodni nastavak. Zahvaljujući velikim prozorima, okolna je priroda prirodna nadopuna dizajnu interijera
Udoban i elegantan prilaz neograničen rubnikom ili stepenicama, nije samo pogodnost za ukućane u svakodnevnom kretanju, već i izvrsno mjesto za klizanje za djecu
Drvarnica s pomoćnom prostorijom izgrađena je petnaestak metara od kuće
Napori arhitekata učinili su da se drvarnica uklopi sa postojećim drvetom. Oblik i materijali korišteni za završnu obradu drvarnice odnose se na elemente kuće
Stol za sastanak obitelji izrađen je po narudžbi, od borovog drveta. Terasa je uz pušnicu ugrađenu u zid zgrade
Dvije niše pušnice zatvorene hrastovim vratima integrirane su u ukrasni vanjski zid od klinker opeke
Izlaz na terasu smješten je u skladu s pretpostavkama dizajnera u razini tla
Sirovi i prirodni završni materijali i priroda vidljiva izvan prozora - to su najkarakterističniji elementi unutarnjeg uređenja kuće
Kamin koji ukrašava dnevnu sobu karakterizira kombinacija opeke koja se koristi za umetke na fasadi s nehrđajućim čelikom. Stol u blagovaonici dnevne sobe izrađen je od borovog drveta, naglašavajući njegovu prirodnu teksturu
Prostrana dvorana osigurava ugodnu komunikaciju čak i s velikim brojem gostiju. Vrata i namještaj izrađeni od prirodnog borovog drveta u toplom strogom interijeru
Pogled na kupaonicu smještenu u potkrovlju ispod krova i namijenjenu najmlađim članovima obitelji
Električni akumulator skriven iza estetskog kućišta
U kuhinji veliki panoramski prozori omogućavaju članovima kućanstva uživanje u okolnom zelenilu. Perilica posuđa izgrađena je oko 40 cm iznad poda, čineći utovar i istovar praktičnijim nego kod standardnog rješenja u blizini tla
Arhitekt Marek Pisanko
Tlocrt i tlocrt
Bilo bi mnogo ljudi voljnih živjeti u velikom gradu u zapadnom dijelu naše zemlje. Uz velik broj radnih mjesta, lak pristup školama i liječnicima, cjelokupnu urbanu infrastrukturu i relativno blizu Berlina i drugih modernih aglomeracija s ove strane Europe. A ako dodamo stan namješten u dvojnoj kući - čini se da je to dovoljno ugodno opremiti i pasti u sretnu "letargiju", raditi, odgajati djecu, jednom riječju - voditi bezbrižan obiteljski život i uživati u već postignutom. U međuvremenu, našim domaćinima nije bilo dovoljno, ali istodobno su cijenili svoj dom u glavnom gradu Velike Poljske, gdje su lako mogli uživati u svim čarima gradskog života.Međutim, njihova sreća bila je povezana s tim što su bili daleko od svega toga, ali bliže poljima, šumama - u sjedištu daleko od središta. Seoska kuća izvan grada - to su najviše željeli.

Seoska kuća umjesto gradske kuće
Zašto su se naši domaćini na neko vrijeme odlučili odreći mira, preokrenuti život i započeti gradnju nove ladanjske kuće? Pa, između ostalog, jer funkcioniranje u gradu ima, osim svojih prednosti, i brojne nedostatke. Osim toga, dvojna kuća smještena u blizini zračne luke, izgrađena u prethodnoj epohi, polako je prestala stajati danas. Podijeljen u male sobe, bio je nefunkcionalan, loše završen i odstupao je od modernih standarda kako u pogledu korisnosti, tako i u pogledu estetike. A budući da je obitelj dugo sanjala o bijegu od gradske vreve, odluka o stvaranju novog obiteljskog sjedišta bila je vrlo laka. Željeli su biti što bliže prirodi,uživajte u pogledu na prirodu i uživajte u čarima domaćeg vrta, koji bi bio prirodni produžetak interijera.
Velika i mala udubljenja (VIDEO)
Građevinske parcele pored polja i šume
Bračni par s dvoje male djece, snažno uvjeren u ispravnost odluke da se iseli iz sadašnjeg stana na prometnoj, prilično bučnoj ulici u Poznanju i odlukom o stvaranju doma bliže prirodi, hrabro je pokrenuo životnu revoluciju tražeći savršenu zavjeru. Srećom, ispostavilo se da je pretraga brzo uspjela. Nedaleko od grada pronašli su imanje prekriveno drvećem starom najmanje dvadeset godina. I upravo im je ljepota zrele zelene pomogla da brzo odluče. Parcela koju su kupili investitori dio je stambenog naselja u kojem je većina kuća izgrađena u posljednjih pet godina. Nekad davno postojala je šuma i obradivo zemljište, vremenom podijeljeno na građevinske parcele,kupili pridošlice iz grada. Ova investicijska aktivnost još nije završena. Imanje naših stanodavaca nalazi se uz prostrano polje kukuruza, koje će se uskoro pretvoriti i u građevinsko zemljište. Već ima više investitora koji su oduševljeni ovim atraktivnim područjem i namjeravaju ovdje graditi svoje kuće.
Seoska kuća s korisnim potkrovljem za višegeneracijsku obitelj.
Glavna pretpostavka arhitekta koji je preuzeo projekt bila je izgradnja kuće s tri generacije s neovisnim stanom (45 četvornih metara) integriranim u tijelo zgrade, namijenjenih bakama i djedovima koji će u budućnosti živjeti s investitorima. Zbog starijih stanovnika, jedan od arhitektonskih prioriteta bio je projektiranje kuće bez nepotrebnih razlika u razinama, one u kojoj bi se osobe s manjom pokretljivošću lako mogle kretati.
Kao rezultat toga, stvorena je kuća jednostavnog bloka, planirana u kvadratnom tlocrtu, sa stambenim potkrovljem, bez podruma i pokrivena dvoslivnim krovom. Pažljivo odabrane, ukusne boje zgrade uključuju grafitne okvire prozora, u kontrastu sa svijetlom bojom umetaka od gipsa i opeke. Veliki prozori u većini soba omogućuju vam uživanje u pogledu na šumski krajolik s kojim je kuća integralna cjelina. Vlasnici su vrlo željeli uzeti u obzir ovaj kontekst u dizajnu zgrade. Naglašavaju da im šumski vrt ne samo da pruža atraktivan estetski doživljaj, već ih potiče i na branje gljiva i bobičastog voća, kojih u tom području ima puno.
Kuća s terasom i velikim prozorima
Izravni kontakt s vrtom osigurava i terasa smještena u prizemlju koja tvori svojevrsni zaljev prekriven ulomkom krova, podupiran četverostranim stupom. Ovdje se za velikim stolom stanovnici kuće okupljaju na obrocima, odmaraju, primaju goste i prijatelje. Takav položaj terase omogućuje vam uživanje u njezinim čarima u ranim proljetnim, ljetnim i jesenskim mjesecima. Većina soba ima vrlo velike prozore, što unutrašnjost zgrade ispunjava zrakom i svjetlošću. Također omogućava stanovnicima da se dive ljepoti okolnog sela.
Udoban raspored interijera
Glavni ulaz u zgradu vodi do velike dvorane uz garažu (za dva automobila). Stube koje vode u potkrovlje osmišljene su tako da proširuju dvoranu, iza koje se nalazi tehnička prostorija. Prostor hodnika izravno se povezuje s prostranim dnevnim boravkom smještenim s njegove desne strane. Funkcionalna kuhinja koja se na nju otvara nalazi se uz smočnicu. Iz dnevne sobe nalazi se izravan ulaz na terasu, koja je sastavni dio ove sobe, prirodni produžetak unutarnjeg prostora. U kuhinji vrijedi obratiti pažnju na funkcionalno mjesto perilice posuđa koja je dizajnirana tako da joj je najniži rub oko 40 cm iznad poda,što vam omogućuje upotrebu bez savijanja. Također, mjesto smočnice i kuhinje u odnosu na garažu nije slučajno - kupnje raspakiramo iz automobila i odnesemo ih izravno u smočnicu ili kuhinju. Na prvom katu nalazi se investitorova spavaća soba s garderobom i kupaonicom, dvije dječje sobe s kupaonicom, gostinjska soba, ured te praonica i sušionica.
Stan iz trećeg stoljeća
U dijelu zgrade koji se nalazi na produžetku garaže, projektiran je stan za bake i djedove. Odvojen ulaz vodi kroz predvorje do hodnika na čijem se kraju nalazi kupaonica. Iz hodnika se ulazi s desne strane u kuhinju, a s lijeve dvije sobe; jedan od njih može se koristiti kao salon. Takvo mjesto stana najstarijih članova obitelji daje svojim stanovnicima potpunu neovisnost. Ovdje mogu slobodno provoditi vrijeme, a kad žele društvo ostalih stanovnika - sve što trebaju je prošetati zidom garaže da bi kroz glavni ulaz stigli do dječjeg dijela kuće.
Obogaćen prekrasnim okruženjem, prostorom i obiteljskom atmosferom
Sve sobe vlasnici su uredili kako žele, a istovremeno vrlo pažljivo. Namještaj i predmeti koje sakupljaju skladno se uklapaju u interijer ispunjen svjetlošću i ističu prostranost soba kuće. Ograničeni raspon boja također pridonosi dojmu prostora. Vrijedno je napomenuti da su mnogi elementi namještaja dnevne sobe izrađeni ručno, od prirodnog drva. Njegova svijetla boja povoljno se kontrastira sivoj boji tkanine koja prekriva sofe u dnevnoj sobi. - Prezadovoljni smo - naglašavaju domaćini i lako im je nakon nekog vremena vjerovati u njihovu prekrasnu seosku kuću.
Građevinski certifikat:
Površina kuće: 244 m2 Površina
apartmana: 45 m2
Garažna površina: 36 m2
Ukupna površina kuće: 325 m2 Površina
parcele: 1800 m2
Predstavljenu kuću dizajnirao je Marek Pisanko zajedno s timom studija Easy Project koji vodi. Kao što autor naglašava, Easy Project nije samo inovativan i moderan projektni ured koji provodi pojedinačne projekte stambenih i javnih zgrada, već i savjetnik investitorima na polju optimalne, održive gradnje s obzirom na estetiku, proračun i funkcije. Easy Project podržava svoje klijente u svakom investicijskom području, od kupnje zemljišta, usluga arhitekta, graditelja i usluga stručnjaka iz drugih industrija. Tvrtka također implementira dizajnirane objekte u punom opsegu "projekta po sistemu ključ u ruke", što dodatno savršeno nadopunjuje znanje tima s praktičnim iskustvom.
Kontakt sa studijem: Easy Project Sp. z o. o., ul. Pniewskiego 7, 60-692 Poznań, tel. 61 4151320, www.easyproject.net.pl, e-mail: [email protected]
Izgradili su kuću po cijeni stana - pogledajte kako su to učinili

Pomozite razvoju web mjesta, dijelite članak s prijateljima!

Popularni Postovi

Biljke u nijansama crne - e-vrtovi

Biljne kompozicije s crnom - izuzetno originalne i lijepe. Ova je boja, međutim, samo iluzija, jer biljke ne stvaraju crni pigment. U……