Sadržaj

Pomozite razvoju web mjesta, dijelite članak s prijateljima!

Kuća je bočno prema ulici
Pogled na dio terase. Zgrada je postavljena na parceli na način da glavne prostorije kuće gledaju na najsunčaniji i najatraktivniji dio parcele
Vlasnici su jako željeli prostranu otvorenu dnevnu zonu
Prizemlje se zagrijava ne samo toplinom radijatora, već i vodenim sustavom podnog grijanja
Stepenice za drugi kat, gdje se, između ostalih, nalaze kćerkina spavaća soba, završena hrastovim drvetom
Prostor za sjedenje postao je atraktivniji zbog otkrivanja ulomaka krovne konstrukcije
Pogled iz kuhinje na blagovaonicu i prostor za sjedenje. Sve tri sobe stvaraju jedan prostrani prostor. Svijetle boje i prevelika visina svih prostorija u prizemlju doprinose osjećaju prostranosti
Kuhinja je jednak element dnevnog boravka. Gosti su također željni stati iza pulta, što diverzificira društveni život i oslobađa domaćine nekih kuhinjskih poslova
U izvornom dizajnu u kuhinji nije bilo otoka. Nastao je na poseban zahtjev vlasnika
'Plava' spavaća soba svoje boje duguje omiljenoj slici vlasnika, čija reprodukcija visi na zidu. Ovo je Van Goghov 'Cvjetni badem'
Dio kupaonice u potkrovlju
Lučni nadvojevi dodaju šarm
Tlocrti kuća - prizemlje
Planovi kuća - potkrovlje
Vlasnici nisu željeli da im kuća bude ikona modernosti, niti su je željeli „ostarjeti“ i stilizirati na bilo koji umjetni način. Jednostavno je trebalo biti u skladu s vremenom: moderno, prostrano i udobno.
Od samog ulaza ovdje možete osjetiti veliki, prijateljski prostor. Iz dnevne sobe otvara se ogroman prozor prema šumi Kampinos. Upravo su prozori privukli pažnju filmske ekipe koja je radila na tom području.
Zgrada - oblik, položaj i način organizacije interijera - bila je toliko popularna da su tamo već stvoreni oglasi za desetak različitih proizvoda. Tome pogoduje interijer u prigušenim bojama koji se mogu mijenjati poput kameleona, u skladu s idejama filmaša.
Ali, naravno, kuća nije izgrađena za filmske ekipe. Najvažnije je da je ugodno za život i da se ukućani i njihovi gosti ovdje osjećaju dobro.
Pročitajte također: Otvorenje o salonu Gospodin Krzysztof, vlasnik, naslijedio je parcelu od bake i djeda i nije je želio mijenjati za drugu. Svejedno, nije bilo razloga! Smješteno u prekrasnom području - gotovo u šumi i u neposrednoj blizini Varšave - vrlo je atraktivno mjesto za život. A ako joj dodate obiteljsku tradiciju, lako je razumjeti zašto je ovdje sagrađena kuća gospodina Krzysztofa i njegove obitelji. Vjerojatno nema boljeg mjesta za gradnju obiteljskog gnijezda od zemlje koja je godinama pripadala obitelji i na kojoj se nalaze tragovi prethodnih generacija.



Kada je donesena odluka o gradnji, gospodin Krzysztof odlučio je da gradnja kuće mora biti što brža i učinkovitija, jer je to jedan od najvažnijih uvjeta za ekonomsko i ekonomsko ulaganje.
Kako bi što više ubrzali postupak stvaranja kuće, vlasnici su odustali od naručivanja pojedinačnog projekta i odlučili odabrati gotov projekt. To je zajamčilo brzi završetak građevinske dozvole i na taj način skratilo vrijeme priprema za izgradnju kuće.
- Toliko je projekata da ćemo brzo nešto odabrati - pomislio je gospodin Krzysztof i počeo tražiti. Nažalost, nakon što je prošao stotine dizajna, nije bio bliže odluci nego na početku.
- Što zapravo tražimo? - konačno se zapitao i, kako se ispostavilo, tek formuliranje jezgrovitog odgovora na ovo pitanje postalo je prekretnicom na putu do konačnog uspjeha.
Iako kao stanovnici gradskog bloka, investitori - kako priznaje vlasnik - nisu imali pojma o kući, uspjeli su točno formulirati svoje prioritete. Samo kad su on i supruga počeli gledati još stotinu projekata, zaključili su da bi se kuća trebala razlikovati od običnog stana. A to „nešto“ je prvenstveno prostor. Tako su počeli tražiti zgrade koje im nude ovaj prostor, tj. One s velikim, prostranim i visokim dnevnim boravkom.
Njihov je izbor brzo pao na jedan od nacrta arhitekta Ryszarda Szewczyka. Iznenadili su se kad su ustanovili da su ga već puno puta imali u svojim rukama. Međutim, tek kad su znali što traže, primijetili su njegove prostorne kvalitete. O prometu zona Nažalost, projekt nije imao nikakve veze s položajem i oblikom parcele, ulicom i stranama svijeta. Gospodin Krzysztof odlučio je ne puštati ga tako lako. Počeo je pažljivo promatrati projekt, kontaktirao je njegovog autora i zaključio da je situacija puno bolja ako se projekt zrcali.



Kasnije je donesena odluka da se kuća preseli dalje u parcelu, što dalje od ulice i da se zgrada okrene za 90 stupnjeva u odnosu na pristupnu ulicu (s prednjim uzvišenjem u stranu parcele).
- Bila su potrebna dva tjedna da se projekt pripremi za provedbu - sa smiješkom kaže vlasnik.
- Ali uspjelo je! Bolje je griješiti na papiru


Gospodin Krzysztof bio je dobro svjestan činjenice da neovisne preinake, čak i one male, mogu rezultirati velikim problemima. Zbog toga je pokušao ne provesti nikakvu revoluciju u strukturi zgrade - osim potrebnih promjena kako bi se oblik prilagodio lokalnim uvjetima. Da ne bi pogriješio u adaptacijskim radovima, ne samo da je komunicirao s autorom dizajna, već se poslužio i pomoći arhitektonskog studija, istog koji je potom nadzirao tijek građevinskih i završnih radova.
- Budući da sam zaista želio biti siguran da sve nadgledaju profesionalci, kontaktirao sam svog prijatelja HolArt studio s kojim smo prethodno uspješno surađivali u opremanju našeg stana. Iz ekonomskih razloga (što brže, to ekonomičnije) doista sam želio da posao teče mirno i bez zastoja. Shvatio sam da tijekom gradnje postoji toliko elemenata koji se trebaju sinkronizirati i treba donijeti toliko odluka da se profesionalno radna osoba neće moći nositi s tim učinkovito i dobro upravljati vremenom, pogotovo kad nema nikakvo građevinsko iskustvo - priznaje gospodin Krzysztof. - Srećom, mogli smo se poslužiti pomoći prijatelja i provjerenog arhitekta.

Od zidova do zavjesa
Istodobno, dok su se zidovi gradili, unutarnja arhitektica Anna Chmielewska obrađivala je razne podatke koji su joj stizali od investitora poput računala.
Gospodin Krzysztof tome je sustavno pristupio. Fokusirao se uglavnom na funkcionalnost soba i pripazio na troškove. Želio je najbolje iskoristiti svaki komadić prostora, kako bi bio ne samo vizualno atraktivan, već i koristan. Vlasnik naglašava da prilikom stvaranja kuće vrijedi pokušati postići savršeni odnos između soba i iskoristiti sve prostorne prednosti kuće, umjesto da se usredotočite na specifična estetska rješenja koja bi trebala biti posljedica funkcionalnih rješenja. Kada uređujete kuću, također vrijedi zaboraviti na vlastite predrasude i uz pomoć arhitekta pokušati pogledati razne elemente opreme i završne obloge. Kao što pokazuje iskustvo domaćina,ono što se u početku čini neprivlačnim, može biti savršeno za određene interijere.
Kuća je bila spremna za useljenje nakon četrnaest mjeseci od početka radova. Jedine sobe koje nisu bile u potpunosti pročišćene i opremljene bile su radna knjižnica i spavaća soba. Potonje je nedavno završeno. Ured još uvijek čeka elegantan namještaj.
Gospodin Krzysztof je vrlo zadovoljan projektom. Naglašava da, budući da je cijela stvar bila dobro osmišljena i promišljena, kao rezultat toga, ovdje se ne samo svi osjećaju dobro, već i kuća "radi" na sebi, igrajući u reklamnim filmovima.
Šetajući kvartom, gospodin Krzysztof primijetio je da je nekoliko njegovih budućih susjeda izvodilo slične projekte. Vrlo je znatiželjan o rezultatima. Čak prati blog ljudi koji se bore s onim što je već učinio.
Kakva je kuća
Obiteljska kuća . Inženjer dizajna
: arh. Ryszard Szewczyk.
Dizajn interijera: arh. Anna Chmielewska.
Korisna površina poda: 245 m2, plus garaža od 43 m2.
Stanovnici: tri osobe, pas i mačka.
Pogledajte ostale kuće:



Pomozite razvoju web mjesta, dijelite članak s prijateljima!

Popularni Postovi

Pun, topao stan za tročlanu obitelj

Apartman u Varšavi mješavina je klasike i retro elemenata s primjesom atmosfere hladnog Sjevera i suptilne Provanse. Cilj je bio stvoriti interijere u ...…

Moderan stan obitelji iz Poznanja

Ugodno, radosno i s dozom vizualnih šala. Istražujemo unutrašnjost stana u Poznanju stvorenog za obitelj s malom djecom. Lajtmotiv ...…

Šik interijeri ruske rezidencije

Ovaj se ruski dom razlikuje od stereotipa. U njemu nećemo naći kiča i raskoši. Postoje, međutim, stil, elegancija i modernost. Ovi su interijeri impresivni.…