Sadržaj

Pomozite razvoju web mjesta, dijelite članak s prijateljima!

Tlocrt podruma i prizemlja
Dizajneri kuće znali su da će se stanovnicima s jedne strane računati zastupljenost i prestiž, a s druge - udobnost, mir i sigurnost. Stoga je za svaku etažu karakteristična jasna i logična podjela funkcija. Visoko prizemlje prostrana je i reprezentativna dnevna zona dizajnirana prema principu otvorenih planova i međusobno prožimajućih prostora. Integrirani prostor ove zone konvencionalno je podijeljen - na jednom mjestu spuštanjem poda, na drugima - sustavom stupova ili prostornih zaslona. Dnevna zona smještena je u ogromnoj, dvokatnoj visokoj "jezgri" zgrade. Dnevni boravak je u susjedstvu depandansa kamina, vrlo prostrane blagovaonice i koktel kuhinje namijenjene primanju velikog broja gostiju.Pokraj njih se nalazi odvojena kuhinja s ostavom. Bilijar soba sa švedskim stolom i susjednom teretanom, kao i zasebni ured smješten na južnom, sunčanom zidu zgrade. Zahvaljujući velikom ostakljenju pruža se slikovit pogled na vrt.
Ured je, prema zahtjevu investitora, toliko prostran i udoban da se može koristiti kao sala za konferencije. Na ovoj se razini nalazi i lapidarij, dnevna kupaonica, velika garderoba i mali neovisni apartman-posluga s odvojenim ulazom.
Visoko prizemlje i stambeni kat povezani su reprezentativnim stepenicama. Prvi kat kuće jednim je dijelom namijenjen privatnoj upotrebi, a drugi dijelom gostinjska kuća. Komunikaciju na prvom katu pruža otvorena galerija koja okružuje dnevni boravak s tri strane. S jedne strane, privatne sobe vlasnika bile su koncentrirane. Terasa uz privatni salon alternativa je vrtnoj zelenoj zoni. Na suprotnoj strani galerije nalaze se tri stambena modula. Gosti mogu ovdje boraviti, a dijete koje ulazi u odraslu dob također može živjeti. Svaka od tri sobe ima garderobu i kupaonicu. Jedna od spavaćih soba ima izlaz na zasebnu terasu.
Najniža priča zgrade, tzv donje prizemlje djelomično je ugrađeno u zemlju, zahvaljujući čemu prostrana zgrada ne raste prema gore ili sa strane, a čini se da je njezina kubura puno manja nego što zapravo jest.
Ovaj je dio kuće namijenjen garaži za četiri automobila, pomoćnim i tehničkim prostorijama, kao i prostoru za rekreaciju i opuštanje. Sobe su bile osvijetljene uskim vrpcama.
Dizajneri su se trudili da minimalistička vanjska arhitektura zgrade bude popraćena jednako štedljivom završnom obradom i dizajnom interijera.
- Odlučili smo da prirodu interijera prvenstveno definiraju perspektivni okviri i crte svjetlosti. Stoga su zahtijevali čist i dosljedan dogovor - kažu. - Zamišljali smo ukusne, dizajnerske prostore dovršene izloženim armiranim betonom i opremljene klasičnim, modernim namještajem.


Pomozite razvoju web mjesta, dijelite članak s prijateljima!

Popularni Postovi

Terasa puna zelenila - e-vrtovi

Zahvaljujući odgovarajućem rasporedu, neprijatna, prazna terasa postat će mjesto gdje se možete ugodno opustiti među biljkama.…