Sadržaj

Pomozite razvoju web mjesta, dijelite članak s prijateljima!

Zgrada se sastoji od dva dijela - prostranog jednokatnog i uskog višekatnog
Cink-titan lim položen u trake i spojen stajaćim šavom, koji je prekrivao krovove oba dijela zgrade, namjerno je u suprotnosti s tradicionalnim konvencionalnim zidovima fasade kuće
Nedovršeni betonski postolje daje fasadi suvremeni karakter i uravnotežuje tradicionalne materijale koji se koriste na fasadi, poput kamena i drveta
Pogled na ulaz u kuću
Karakter fasade svakog dijela zgrade rezultat je njihove unutarnje funkcije. Dvokatna građevina u kojoj se nalaze privatne spavaće sobe i ured, odnosi se na motive kamene tvrđave s malim prozorskim otvorima
Vanjska podjela na pročelju odražava raspored unutarnjih funkcija
Vanjski zidovi dijela prizemlja s dnevnom zonom, također dostupni gostima, završeni su obojenim drvetom ariša, toplim i prijateljskim materijalom
Traka prozora na prvom katu odsječena je od zidova vijencem završenim limom. Pažljivo isplaniran raspored rogova dao je pravilni ritam pod strehom
Drveni erker iz spavaće sobe nije samo atraktivan oblik, već omogućuje domaćinima da vide ulaznu zonu u posjed
Pogled na dnevni boravak i studio domaćina. Ideja uravnoteženja tradicionalnih, modernih, sirovih elemenata (izloženi krovni nosač) s onim 'visokim sjajem', karakterističan je element unutarnjeg uređenja cijele kuće - kako iznutra tako i izvana.
U prvom planu je blagovaonica s višenamjenskim stolom, dalje - prostor za sjedenje s knjižnicom. S lijeve strane - otvorena kuhinja izolirana od ostatka životnog prostora samo malim pregradnim zidovima
Pregradni zidovi kuhinje visoki 2,5 m otkrivaju krovnu konstrukciju od bijeljene smreke, zbog čega cijela dnevna zona postaje jednoprostorna
Kameni zid od gnajsa u dnevnoj sobi produžetak je pročelja i nastavak vanjske podjele zgrade na dvokatne i jednokatne dijelove. U donjem dijelu zida napravljeno je dugo udubljenje koje je djelomično pokrivalo zgrade knjižnice
Visoki prozor na kraju dugog, uskog hodnika uokviruje pogled na prekrasnu brezu koja dugo raste na parceli
Korištenje enfilade štedi komunikacijski prostor i omogućuje stvaranje dugih osovina za gledanje, čime vizualno povećava unutrašnjost
Traka prozora na prvom katu prolazi oko svih zidova zgrade i osvjetljava druge prostorije. Na podovima - podmazane borove ploče na gredama
Ogledalo u kupaonici vizualno produžuje unutrašnjost, a kada otvorite vrata ostalih soba u enfiladi, stvara gotovo beskonačnu perspektivu
Tlocrt prizemlja. 1. predvorje: 4,2 m2; 2. dvorana: 10,6 m2; 3. dnevni boravak: 30,8 m2; 4. blagovaonica: 15,5 m2; 5. kuhinja: 14,8 m2; 6. radna soba: 10,3 m2; 7. ostava: 3,6 m2; 8. svlačionica: 4,0 m2; 9.soba ekonomskih 9,6 m2; 10. kupaonica: 8,9 m2; 11. hodnik: 9,1 m2; 12. spavaća soba: 13,8 m2; 13. ormar: 8,5 m2; 14. ured: 16,9 m2
Tlocrt. 15. komunikacija: 14,5 m2; 16. soba: 19,6 m2; 17. kupaonica: 13,1 m2; 18. soba: 16,4 m2

Otisak kuće Površina zgrade: (prizemlje + terase): 232 m2
Korisna površina poda ((prizemlje + kat): 223 m2 Površina
parcele: 1590 m2
Dizajn kuće: arhitektica Julita Syska
Kontakt: [email protected]
Kuća samo s prednostima
U priči o gradnji ove kuće, povijest dolazi u puni krug. Djetinjstvo i mladost vlasnika prošli su u mirnim prigradskim gradovima. Svidio im se taj život. Ali kao mladi par živjeli su u gradu i ispostavilo se da im je jednako dobro išlo u velikoj aglomeraciji. Njihov stan, smješten u mirnom kvartu, imao je brojne prednosti koje su postupno otkrivali. Nažalost, imao je i jedan nedostatak - nije se mogao povećavati kako se obitelj širila. Kad nikoga od susjeda nisu nagovorili da proda stan, trebalo je donijeti odluku o promjeni mjesta stanovanja.
Vlasnici su zaključili da ako im treba više prostora, ne postoji ništa poput vlastitog doma. Štoviše, oboje su željeli da njihova djeca dožive radost i slobodu življenja izvan grada. Tako su počeli tražiti prikladno zemljište. Uspjeli smo pronaći onaj koji je ispunio sva njihova očekivanja - nalazio se u gradu s punom infrastrukturom, ali i starim drvećem, s dobrim pristupom gradu, ali i tihom. Uz to, bio je u blizini domova mojih roditelja. Vratili su se tamo odakle su izašli. A kuća? Naravno, trebalo je imati prednosti koje su otkrili u nesretnom stanu od 45 metara: funkcionalnost, visoki interijeri, veliki prozori. I nekoliko drugih, novih.
Kamen u interijerima - koji koristiti (VIDEO)
Manje znači više
Ono što su investitori posebno cijenili kod njihovog stana bila je funkcionalna podjela malog područja. Ključ dobrog korištenja prostora bilo je smanjenje prostora namijenjenog komunikaciji. Odlučili su to ponoviti prilikom planiranja kuće. Stoga su, umjesto da prošire dugački hodnik koji spaja interijere kuća, odlučili ga "povećati" samo ostakljenjem i dobrom rasvjetom. Oba kraja bila su zatvorena prozorima od poda do stropa (fotografija). Stoga je hodnik dobro osvijetljen, a zahvaljujući pogledu na parcelu postao je prostran i vizualno vrlo atraktivan. Teško možete vidjeti koliko je uska … Financijska korist je također važna,kakav je rezultat - manju površinu je lakše i jeftinije grijati …
Sve za mjerenje
Funkcionalnost kuće izražava se i u dizajnu soba prilagođenih opremi koja je u njih trebala biti smještena. U spavaćoj sobi domaćina postoji samo krevet (doduše širok, jer je dugačak dva metra) i dva mala noćna ormarića, ali ako dolazite ovdje spavati, više vam nije potrebno. Visina sobe od 3,3 m i veliki prozor ispred naslona kreveta štite putnike od rizika stvaranja pretjerano skučenog okoliša.
Prostorije za rad domaćina koji imaju slobodna zanimanja bile su prilagođene gotovo veličini radne površine potrebne u takvoj sobi. Odvajanje ovih soba omogućuje vam zaustavljanje posla i bavljenje nečim drugim (što se nažalost često događa kod kuće) bez čišćenja stola.
Kao rezultat ekonomičnog upravljanja prostorom, u prizemlju ne postoji zaseban toalet za goste. Odabrana je jedna kupaonica, ali dizajnirana je da bude što ugodnija i ugodnija za sve. Ovaj je učinak postignut dijeljenjem prostorije s dva bočna zida. U prvom dijelu ugrađeni su toalet, bide i umivaonik, koje gosti ponekad koriste, a dalje, u pozadini - tuš i ormar za kozmetiku - samo za domaćine.
Dnevni boravak s pogledom
Zahvaljujući ekonomičnoj upotrebi područja, bilo je moguće priuštiti veliki dnevni boravak (fotografija). Odaje dojam još veće zbog zida prozora smještenih uz duži zid (fotografija). Pogled na šumu koji se otvara pri ulasku u dnevnu sobu privlači pažnju. No, vrijedi se usredotočiti i na interijer koji je estetski kombiniran s vanjskim dijelom. Jedan strukturni zid bio je prekriven podijeljenim komadima gnajsa. Dio fasade završen je na isti način. Boje stijene: siva, nijanse bež, crvene ponavljaju se u bojama prostorije. Toplocrvena boja ogleda se u okvirima prozora, siva u presvlaci sofe, nijanse bež boje u raznim detaljima. Kao rezultat toga, dnevna soba je svijetla, čak i svjetleća,čak i kad je nebo prekriveno oblacima. I, naravno, ne možemo zaboraviti na učinak visine prostorije, u kojoj je izložena drvena konstrukcija krova s grebenom na visini od 4,8 m. Smrekove rešetke, malo izbijeljene mrljom, strukturni su element ovog dijela kuće, ali i ukrasni detalj. Vidljiva je i ogromna čelična greda dimenzija 30 × 12 cm. Ni on nije bio svjesno skriven.ali i ukrasni detalj. Vidljiva je i ogromna čelična greda dimenzija 30 × 12 cm. Ni on nije bio svjesno skriven.ali i ukrasni detalj. Vidljiva je i ogromna čelična greda dimenzija 30 × 12 cm. Ni on nije bio svjesno skriven.
Za kuhanje i obavljanje domaćih zadaća
Teško je jasno definirati je li kuhinja u predstavljenoj kući otvorena ili zatvorena za dnevni boravak. Od reprezentativnog dijela odvojen je visokim zidom, ali i ulaz u njega je širok i bez vrata (fotografija). Kao rezultat toga, može se reći da se ne može potpuno izolirati tijekom kuhanja, ali također kuhinjski nered nije vidljiv ljudima koji sjede za stolom u dnevnoj sobi. Jednu od prednosti ovog rješenja vlasnici su otkrili kad su im djeca krenula u školu. Pokazalo se tada da mladi studenti najbolje rade domaću zadaću za blagovaonskim stolom. Tako da onaj tko gužvi u kuhinji može istodobno posvetiti malo pažnje djeci bez gubitka kontrole nad onim što je u loncima.
U kuhinji, također, u skladu s osnovnom pretpostavkom vlasnika, nema nepotrebnih metara poda. Međutim, tu su svi potrebni kuhinjski uređaji, pa čak i više … jer postoje dva umivaonika. Jedan je na pultu pokraj peći, drugi - na malom otoku. Dama iz kuće jako hvali ovo rješenje i vjeruje da ono nije u suprotnosti s načelom korištenja jednostavnih i ekonomičnih ideja kod kuće. To je definitivno prikladnije, a troškovi drugog sudopera i okova nisu bili visoki.
Čvrsto tijelo i njegova podjela
Zgrada se sastoji od dva dijela - prostranog jednokatnog i uskog višekatnog (fotografija). Ovaj se postupak koristio svjesno. Odluka o gradnji jednokatnice uključivala bi zauzimanje veće parcele i tako izrezivanje više stabala. Investitori su to uzeli u obzir kako zbog lokalnih propisa koji ograničavaju izgrađeno područje, tako i zbog vlastite potrebe za zaštitom zelenih površina. Podizanje dvokatnice rezultiralo bi ili potrebom ograničavanja visine soba ili stvaranjem dominantnog tijela nad okolinom.
Vanjska podjela odražava se i u unutrašnjosti. U prizemlju su sobe za članove kućanstva i goste, dvoetažni dio je privatna zona. Taj je raskol naglašen načinom završne obrade fasade. U niskom dijelu kuće zidovi od gaziranog betona prekriveni su pločama ariša od perasta i utora, a u visokom dijelu prekriveni podijeljenim gnajsom. Kuća nema podrum. Vlasnici su radije izbjegavali probleme povezane s vlagom u temeljima. A rizik je bio velik, jer jarak prolazi kroz parcelu i mnogi susjedi imaju problema s visokom razinom podzemne vode. Odluka da nema podruma zahtijevala je prostoriju za kotlovnicu u prizemlju, ali je omogućila nizak temelj zgrade.Kao rezultat, ni višespratni dio s grebenom na visini od 7,5 metara ne dominira parcelom.

Pomozite razvoju web mjesta, dijelite članak s prijateljima!

Popularni Postovi

Pun, topao stan za tročlanu obitelj

Apartman u Varšavi mješavina je klasike i retro elemenata s primjesom atmosfere hladnog Sjevera i suptilne Provanse. Cilj je bio stvoriti interijere u ...…

Moderan stan obitelji iz Poznanja

Ugodno, radosno i s dozom vizualnih šala. Istražujemo unutrašnjost stana u Poznanju stvorenog za obitelj s malom djecom. Lajtmotiv ...…

Šik interijeri ruske rezidencije

Ovaj se ruski dom razlikuje od stereotipa. U njemu nećemo naći kiča i raskoši. Postoje, međutim, stil, elegancija i modernost. Ovi su interijeri impresivni.…